sábado, 23 de mayo de 2015

De què tracten els blocs?


La xarxa està plegada de blocs, i la llengua castellana, la tercera més parlada en el món, és també una de les llengües més importants en la blogosfera. Molt es parla que els blocs poden convertir-se en una alternativa als mitjans de comunicació i destapar aquells assumptes que els mitjans tradicionals amaguen per interessos polítics o econòmics. És per aquest motiu que he decidit fer una catalogació dels 50 blocs més rellevants en llengua castellana, per tal d’analitzar els assumptes que en ells es tracten i veure si realment la blogosfera ajuda a canviar la perspectiva de la realitat política o si simplement es fa servir com un entreteniment.

Així, seguint la classificació de la companyia d’anàlisi Teads[1], dels 50 blocs més visitats, les categories més repetides són:
Ciència i Tecnologia (16)
Tendències (7)
Societat i Oci (7)
Marketing i Publicitat (4)
Curiositats (3)
Esports (2)
Cinema (2)
Política (2)
Salut (2)
Art i Cultura
TurismeMedi Ambient
Fotografia
Economia

Si féssim una mena de puntuació, assignant 1 punt al 50è bloc més visitat i 50 al més visitat, les temàtiques ens quedarien de la següent manera:

Ciència i Tecnologia: 505
Tendències: 222
Societat i oci: 122
Curiositats: 102

Esports: 58

Cinema + Art i Cultura: 52

Política: 44

Marketing i publicitat: 20

Turisme: 19

Salut: 17

Medi ambient: 15

Fotografia: 12

Economia: 8

Així doncs, comprovem com, en llengua castellana, els blocs més visitats són els de ciència i tecnologia, amb una posició destacada també pels de tendències. En el cas de la política, podríem dir que ocupa una posició mitjana en importància en la blogosfera hispana, doncs només hi ha dos blocs entre els 50 primers d'aquesta matèria, en els llocs 27 i 29.

3 comentarios:

  1. Interessant la teva entrada. No m'havia plantejat sobre quines temàtiques gira la blocosfera, i em sobta que, en certa manera, parli de si mateixa.

    ResponderEliminar
  2. Vaya, me gusta tu comparativa, además de suscribir el comentario de Ricard. Saludos.

    ResponderEliminar
  3. Interessant aquesta entrada. Sempre hi ha tendència a pensar que abunden els que interessen a un mateix.

    ResponderEliminar